29.6.05

HAJOAN

(seuraava teksti on kirjoitettu huumaavassa ketutuksessa. sen tärkein tarkoitus on helpottaa omaa oloa, kun ei ole ketään kenelle juuri tällä hetkellä ääneen puhua.

M on edelleen kotonaan käymässä. Ja minua ketuttaa niin että kettukin pelästyisi. Pitäisi saada rutistuksia ja pusuja. Ehkä se helpottaisi. Nyt lähinnä mielessä rumia sanoja. PALJON. Joka ainoa jonka osaan. Lähinnä tekisi mieli itkeä, kun rasittaa, ärsyttää, ottaa päähän, harmittaa, vituttaa, sapettaa, korpeaa. Ja väsyttääkin. Kauhea päivä töissä. Inhoan sellaista paniikinomaista kiirettä. En voi sietää sitä, että minulle annetaan tehtävä, josta en kykene mitenkään selviämään sille varatussa ajassa. Tai sitten käsitin koko ****** tehtävän ihan väärin. Huomenna sen näkee ja kuulee. Päivällä töihin tullessani minulle sanottiin, että "kuukauden alennuksen pitää vaihtaa alkavan kuun alennuksiin." "Aaaauts. Sehän vie ihan hitsisti aikaa.." (Tämä tehdään siis käsin.) Jokainen muovikotelo tyhjennetään paperilapusta ja korvataan uudella. Tämän lisäksi otetaan hintalappuja hintalapputelineistä ja korvataan jotkut muut hintalaput toisilla. Tuotteiden hintoja vaihtuu ehkä noin hm.. parin sadan tuotteen kohdilta? Ja osaan tuotteista tulee kaksi hintalappua, iso ja pieni. Ja ettei homma olisi liian helppoa, meille lähetetään myös sellaisten tuotteiden alennuslappuja, jotka eivät kuulu valikoimaan. Ihan mahdoton suo. Ja kaikki tämä pitäisi toteuttaa... niin.. "Aaaaaauts. Sehän vie ihan hitsisti aikaa.." "No, viimeksi vei puoli tuntia." SIIS MITÄ VITTUA. Anteeksi nyt, mutta me ei varmaan puhuttu samasta asiasta? Kahdelta ihmiseltä meni tänään tuohon hommaan 3,5 tuntia, ja homma jäi ihan keskeneräiseksi.

Eikä ehkä olisi edes harmittanut, jos ... Jos työparini ei olisi ollut ihan perseestä. Ei sillä, että hän olisi laiskotellut. Ei todellakaan. Molemmat teimme hommia niin, että niskat ovat ainakin minulla täysin pökkelöt. Minua vaan korpeaa aivan SUUNNATTOMASTI se, että töistä on pakko päästä tälläisenäkin päivänä lähtemään ajoissa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä aikaa, jolloin työaika oikeasti loppuu, vaan 10min aikaisemmin. "Mulla menee silloin bussi.. Seuraava menee vasta x minuutin kuluttua." Ei kiinnosta yhtään millon sun bussi menee. Ihan sama jos joku bussi menee työaikana. Bussin takia kaupan sulkemiseen on aikaa 6min. Tai oikeastaan 5, koska kadun ylittämiseen menee minuutti. Ymmärrättekö?! Koko kaupan sulkemiseen aikaa 5 minuuttia. Kassa pitää laskea. Kauppa pitäisi siistiä aamua varten. Ovet lukia. Viedä vihannekset kylmään. Siivota leivänpaistopiste. Mielellään tyhjentää pullonpalautuspöytä. Huomisaamun työläisiä odottaa paskainen kauppa, pullot pöydällä, alehomma tekemättä loppuun.... En edes jaksa miettiä mitä muuta. Ja minä saan kuulla siitä huomenna, koska tämän päivän parini ei tule huomenna töihin. No. Ajattelin reilusti sanoa, että minua vituttaa se bussi. Tai en ehkä ihan noilla sanoilla, mutta sanon, ettei minulla henk. koht. ole halua lähteä töistä ennen työajan loppumista, mutta en voi myöskään jäädä töihin, kun minulla ei kesätyöläisen ominaisuudessa ole kaupan avaimia. En siis voi sulkea yksin kauppaa.

Kyllä minäkin haluan mielelläni päästä töistä silloin kotiin, kun työaika loppuu, mutta jos nyt kerran kuussa ihan luvan kanssa tehdään ylitöitä, kun tarve vaatii, niin sitten tehdään. Eihän se nyt voi jumankekka olla elämä siitä yhdestä hemmetin bussista kiinni. On se. Varmaan. Pakko olla. Haista home.

Ja kaiken tämän lisäksi en halua ruveta rähjäämään yhtään kenellekään töissä oikeasti, sillä inhoan riitelyä tietyssä mielessä. En jaksa ruveta sotkemaan lusikkaani tuon työpaikan paskaan yhteishenkeen. Tällä hetkellä kuvittelisin olevani kohtalaisen puolueeton, koska lähes jokainen työntekijä haukkuu minulle toisia työntekijöitä.


Ehahhahahha oikein rupeaa naurattamaan tämä elämä. Ei ole todellista. Onneksi en ole vakituisesti tuolla töissä. Ja kuitenkin. On se kesätyöpaikkana kohtalaisen ok. Ei kukaan hauku toista päin näköä. Enkä minäkään siihen aio ryhtyä, tilitänpähän vain nettiin julkisesti tätä elämänmenoa.

morjens.

Ei kommentteja: