10.7.05

mukavaa

Mukava päivä. Pikkuisen pelottavaa vieraassa kaupassa kassatätinä - etenkin kun alue, jolla kauppa sijaitsee, on Helsingin ei-niin-rikasta aluetta. Asiakaskunta oli erilainen kuin omassa työpaikassani. Ei uskoisi, mutta näin vain on. Enemmän vanhuksia. Enemmän humalaisia. Enemmän nuorisoa, joka näyttäisi olevan jota kuinkin rappiolla. En edes oikeastaan tajunnut eroa ensin, koska päivä oli hiljaistakin hiljaisempi. Vasta, kun työparini sanoi: "Täällä on hälytyskello. Menen käymään takana, ja jos tähän tulee hörhöjä, niin tuota hälytyskelloa soittamalla saat mut paikalle. Ja tästä menee kutsu suoraan poliisille." Mmmm okei. Rupesi jännittämään. Rauhallinen työpäivä silti. Ei hörhöjä, ainoastaan tavallisia alkoholisteja. Toinen kerta, kun teen töitä muualla kuin omassa työpaikassani. Ja jo toinen kerta, kun minä tiedän enemmän kassatäteilystä kuin vakityötä tekevä työparini. Kummallista. No, jotenkin imartelevaa, mutta kummallista silti.

Ilta kuluikin kotona pyörähtämisen kautta elokuvissa. Batman. Ihan mukava. Seura oli kivaa. Ulkona oli hurjan hurjan lämmintä, vaikka kello oli yli yhdeksän. Tuskaisen kuuma rautatieasemalla. Ulos sieltä. Ulkonakin kuuma kuuma kuuma. Elokuvateatteri sentään oli kylmä kuin jääkaappi. Ja tämän vuoksi elokuva kuluikin itseä haliessa, kun kädet meinasivat jäätyä jälleen kerran. Niin käy elokuvissa aina.

Ulos elokuvista. Lämmintä edelleen. Mitä ihmettä. Kuin ulkomailla olisi. Katumusiikkia. Paljon ihmisiä minihameissa ja shortseissa. Ihmisiä. Kaikkialla. Melua. Jonoja baareihin. Terassit auki. Toisaalta halu jonottaa baariin. Toisaalta hyvä olo sen takia, ettei huomenna takuulla ole krapulaa tai morkkista.

M tulee yöllä kotiin. Kuumetta kuulemma. Ja laivareissu huomenna. Tiedän, että hän lähtee sinne kipeänäkin. Toivottavasti ei siellä sairastuta itseään kovin pahasti lisää. Mukavaa, että M tulee takaisin jo tänä yönä. Ei tarvitse herätä yksin.

Mukava mukava mukava päivä. Tykkään.

Ei kommentteja: