25.9.05

ystävyydestä

Se on hassua, etten yleensä ikävöi ystäviäni. M on tosin poikkeus. Toisaalta hän on myös muuta kuin ystävä. Pärjään varsin hyvin, vaikka näkisin kavereitani vain kerran parissa kuukaudessa. Soittelen harvoin kavereilleni. Toisaalta riennän kyllä lähes poikkeuksetta kavereiden luokse juoruilemaan, kun menen Lahden kotikotiin eli samaan kaupunkiin kavereideni kanssa.

Silti viikonloppuna huomasin, että olin kaivannut kovasti paljon Kämppistäni. Siis ex-kämppistäni. Mursua, jonka kanssa teimme gradua koko viime kevään. Elimme kuin paita ja perse. Kirjaimellisesti. Emme sentään nukkuneet samassa sängyssä, mutta se olikin aika pitkälti ainoita hetkiä, kun olimme erossa toisistamme. Parisuhde. Sepä se. Ja sellaista jää kaipaamaan.

Vietimme tyttöporukassa illan ja yön. Juoruja ja muita asioita. Naurua ja paljon puhetta.

"Te ootte ihan selvästi kaivanneet toisianne", totesi ystäväni L. Oli niin mukava taas nauraa yhdessä kämppiksen kanssa. Tanssia. Juoda viiniä. Jäädä jälkeen muista, kun toiset pitävät niin kovasti hoppua. Sitä tunnetta on vaikea kuvailla. Yhteenkuuluvaisuutta. Jotain. Sellaista lämmintä, että sitä kaipaa.

On jännittävää huomata, miten hyvin kämppis minut tuntee. Puhuimme eräästä yhteisestä tutustamme, joka on minulle melko vieras, mutta kämppikselle hyvin hyvin hyvin tuttu. Väitin, etten tulisi tämän yhteisen tutun kanssa pidemmän päälle toimeen. Muut ystäväni väittivät, että voisin olla ystävä tämän ihmisen kanssa. Heidän mielestään tulen helposti monenlaisten ihmisten kanssa juttuun. Kämppis kuunteli hetken keskustelua ja totesi vakaasti, etten minä sietäisi tämän tyypin seuraa kovin pitkään. En pidä äksyilevistä ihmisistä. Sellainen ennakoimaton tyttömäinen suuttuminen kammoksuttaa minua. Ja juuri tämän takia uskon, että en viihtyisi kyseisen ihmisen seurassa kovinkaan pitkään.

Tästä tulee hassu oodi kämppikselleni. Hhihihi. Mjoo. Jos pitäisin naisista Siinä Mielessä, polviani varmaan heikottaisi kämppikseni edessä. Tiedän hänen ärsyttävät piirteensä. Tiedän, että hän osaa olla tosi tosi rasittava. Silti viihdyn niin kovin hyvin hänen seurassaan. Harmi, että näemme nykyään niin harvoin.
----

Viikonloppu kului lähinnä humalassa. M herkisteli ja sanoi, että viereeni on kovin mukavaa nukahtaa. Jee. *sydän* :) Kehui söpöksi. Rutisteli ja piti kädestä. Sellasta pehmeetä höttöä. (:

Ei kommentteja: