4.6.07

todistuksista

Lapset ovat saaneet todistuksensa ja opettaja aloittanut loman. Unissa oppilaat ovat vielä hyvinkin aktiivisesti läsnä. Opettajien päätösbileet menivät ihan suunnitelmien mukaan; Humalassa tuli oltua jopa siinä määrin, ettei kotimatkasta ole käsitystä. Tanssittiin. Naurettiin. Eikä krapula tullut seuraavana aamuna kylään - ihme kyllä.

Koirun kanssa tultiin Lahteen kotikotiin kylään ja porukoiden koira ei arvosta tippaakaan pentua. Kulmurit vilkkuvat, kun pentu pyrkii iholle tai väärään aikaan edes metriä lähemmäs. Mutta eipä ota tuo pentu vähäisintäkään määrää opiksi. Turpiin tulee ja sitten kiljutaan. Ja hetkeä myöhemmin ollaan häntä vispaten taas liian lähellä vanhuskoiraa. Huoks. Kai se turpiin saamisen määrä on sitten hyväksyttävien rajojen sisällä, kun pentu ei vain opi.

Ensimmäisen virallisen loma-aamun kunniaksi tein Hesarin sivuilla testin ja tässä todistus:

Kyllä tuo jotain kertoo tästä hemulista. Yhteiskuntaoppi ja historia eivät ole koskaan kiinnostaneet. Ja sen huomaa yleissivistyksessä olevista aukoista. Eduskunta ja hallitus? Maailmansodat? Säätyjako? What. Emminätiijjä.

Ei kommentteja: