30.6.07

kehitystä tapahtuu.

Koiralapsi kehittyy huimaa vauhtia. Toissapäivänä otettu matsi on ilmeisesti kallistanut johtajuusvaakakupin emännän voitoksi ja erävoitosta on tullut otteluvoitto. ..Tai sitten iloitsen liian aikaisin.. Stressaantunut pikkupirulainen on muuttunut rennommaksi pikkukoirutuholaiseksi, joka kuitenkin osoittaa selvästi, että minun sanani on se, joka painaa.

Koiraa lenkittäessäni pohdin (taas kerran), mitä kaikkea hauveli on parissa kuukaudessa oppinut.

1) Kotona voi kävellä lähes täysin huoletta. Enää lahkeessa ei roiku pörisevä kasa karvaa, nastahammasta ja lihasta.
2) Ulos pissiminen on yleisempää kuin sisälle lirittäminen.
3) Sisälle kakkiminen on hyvin harvinaista.
4) Istu.
5) Maahan.
6) Seiso. (Tämä on vielä vähän hakusessa..)
7) Kuole. (Koira kellahtaa kyljelleen. Vähän hakusessa vielä.)
8) Pyöri.
9) Paikka.
10) Tule! (Tämä ei ehkä koiran mielestä ole mikään käsky, enkä tiedä, miten hyvin se on ymmärtänyt käskyn sisällön oikeasti. Kyllä se kuitenkin hyvin usein käskettäessä tulee..)
11) Sormien napsauttaminen kiinnittää koiran huomion ja lenkillä kutsuu seuraamaan tai jatkamaan matkaa. Kätevä systeemi, joka on ollut käytössä myös kotikotona kasvatettujen koirien kanssa.
12) A-A. EI. Koira tietää, mitä tämä tarkoittaa. Se ei vain aina "muista" A-A:n sisältöä.
13) Irti. Tämän koira on opiskellut itsekseen. Kertaakaan en ole väkisin irroittanut koiran suusta jotain ja tällä keinolla opettanut irti-käskyä. Eilen ja tänään huomasin, että irti toimii myös lenkillä, kun koira poimii roskia suuhunsa. IRTI - ja hauva (yleensä) pudottaa poimimansa herkkuroskan.
14) Roskien poimimista tapahtuu vain murto-osa siitä määrästä, mitä aluksi poimittiin.
15) Hihnassa käveleminen sujuu loistavasti. Ja jos homma meinaakin mennä pörisemiseksi ja hihnan riepottamiseksi, riittää huikkaus: "Missähän ois käpy? Katos, oisko jossain käpy?!" Viimeistään suuhun kannettavaksi tarjottu oksa vie huomion hihnalta.
16) Ennen ruuan saamista koira istuu alas ilman käskyä. Nyt yritetään pyrkiä siihen, että koira ryhtyy syömään vasta, kun saa luvan, vaikka kuppi olisikin jo lattialla.

Siinä tärkeimmät.
Aika monta juttua ja elämää kuitenkin takana vasta alle 4 kuukautta.. Fiksu rakki.

Ei kommentteja: