15.10.09

väliaikatietoja.

Etäispesäkkeitä vastaan hyökätään sytostaateilla. Tukka lähtee. Taas. Tällä kertaa tästä tiedosta puuttui suuri tunnelataus, joka siihen viime kerralla sisältyi. Oikeastaan kaikesta tästä puuttuu edelleenkin se tunnelataus, jota jollain tasolla kaipaan. Haluaisin tuntea jotain tähän asiaan liittyen. En vaan tunne. "Mitä väliä jollain tukalla", taisin tokaista äitille tänään puhelimessa.

Etäispesäkkeet ovat pieniä eikä tulevista ajoista kai osaa sanoa vielä kukaan mitään. Luukuva on joka tapauksessa puhdas ja se tuntuu tässä tilanteessa hyvältä uutiselta. Myös imusolmukkeiden ohutneulanäyte on puhdas. Jossain vaiheessa sytokuurin jälkeen ryhdytään tutkimaan, miten kuuri on vaikuttanut keuhkojen mörköihin. On mahdollista, että katoavat tai sitten eivät.

Olen oppinut paljon tässä sairauden seurailun myötä. Olen oppinut sen, että kuolemiseen voi suhtautua myös ilman pakokauhua. En tiedä, suhtaudunko tähän asiaan oikeasti itse ilman pakokauhua vai onko lankakerä sisälläni vain edelleen ihan solmussa. Oikeastaan suhtaudun tällä hetkellä kuolemaan niin yhdentekevästi, että se tuntuu erittäin itsekkäältä ja ehkä pahaltakin. "Mitä väliä?" -ajattelu ei tunnu omaltani vaan pakokeinolta.

2 kommenttia:

Leen@ kirjoitti...

Hei taas sinulle!
Olen niin pahoillani kun luin etäpesäkkeitä löytyneen äidiltäsi. Voimia koko perheelle. Minä olen äitisi kohtalotoveri, kroonista syöpää poteva yli viiskymppinen.

Sinun tuntemuksistasi tulevat mieleen omat muistoni, minäkin nuorena opettajana, opiskelin erityisopettajaksi, äitini hiipuessa pois syöpäsairauteen.

Kuolema on osa elämää, sen realiteetin kanssa on jokaisen opittava elämään. Sinä olet siinä pitkällä. Eikä se lainkaan tarkoita sitä, ettet surisi sitten kun rakas ihminen kuolee.

Hyvää syyslomaa!

pimpula kirjoitti...

Kiitos viestistäsi. Jollain tapaa erikoista kuulla, että tuntemukseni muistuttavat sinun kokemuksiasi. Omat ajatukseni kun tuntuvat niin ihmeellisiltä ja oudoilta..